Studijski program HEMIJA

Od 1997. godine u Banjoj Luci

VIJESTI

Najnovije sa studijskog programa

ZAŠTO STUDIRATI HEMIJU​

Za buduće studente

Studijski program hemija jedan je od programa koji se izvode na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Bavimo se obrazovanjem stručnjaka iz različitih oblasti hemije i nastave hemije. Naša vizija je društvo i zajednica zasnovana na znanju i obrazovanju, a tome doprinosimo kroz postizanje najboljih uslova za naše studente, stalnu komunikaciju sa osnovnim i srednjim školama, saradnju sa industrijom i drugim poslodavcima za naše diplomce, međunarodne projekte i razmjenu i gostovanja eminentnih profesora i naučnika iz okruženja, Evrope i svijeta. Ponosno ističemo da je tim Studijskog programa hemija treću godinu zaredom dobitnik nagrade za dostignuća u oblasti nauke koju dodjeljuje Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske. Naši studenti završnih godina i studenti master studija imaju mogućnost da se uključe u timove i obavljaju praksu u okviru nacionalnih i međunarodnih projekata, a doktorske studije upisuju na poznatim i prestižnim svjetskim univerzitetima. U skorije vrijeme pokrenuli smo nekoliko novih laboratorija i opremili ih savremenom opremom. Danas se naši studenti oba ciklusa obučavaju i svoje završne radove izvode na najnovijim instrumentima iz oblasti hemij. Istovremeno radimo na ispunjavanju svih potrebnih standarda kako bismo u najkraćem roku pokrenuli doktorske studije hemije i na našem fakultetu. Dobro došli!

REKLI SU O NAMA

Riječ studenata

Za staž sam izabrao SP Hemija zbog svog interesovanja za hemiju, a ranije nisam bio na Balkanu. Veoma cijenim iskustvo velikog broja posjeta raznim proizvodnim pogonima. Siguran sam da je ovaj program prakse poboljšao moje vještine u svim oblastima.

ANDRES SAKKA

Talin, Estonija

Iako sam u Banjaluci bila samo nedelju dana, imam samo riječi hvale: sjajni ljudi, ukusna hrana i veoma zanimljiv rad istraživačkog odjeljenja. Jedva čekam priliku da se vratim, nastavim istraživanje sa timom i bolje upoznam Banjaluku.

 

REBEKA LORBER

Fakultet za tehnologiju polimera, Slovenija

Za praksu sam izabrala Univerzitet u Banjoj Luci zbog odgovarajućeg programa hemije. Posebno sam uživala u posjeti lokalnoj tvornici papira, jer mi je dala uvid u to koliko energije i vode se zapravo koristi u proizvodnji nečega tako jednostavnog kao papir.

KRISTI KOTLA

Talin, Estonija

Proveo sam četiri mjeseca na SP Hemija u sklopu svojih doktorskih studija. Zahvalan sam na ovom odličnom i nezaboravnom iskustvu, jer sam bio u mogućnosti da učim o različitim terenskim aktivnostima i provedem vrijeme u sredini drugačijoj od Japana.

 

HIRONORI SUGIJAMA

student na razmjeni sa Šinšu univerziteta, Nagano, Japan

SP hemija je ponosni član